Melius Klinieken

040-8200777

Eindhoven

076-2043232

Breda

0164-203060

Bergen op Zoom

0475-206088

Roermond

Regio 1

Het centrale zenuwstelsel

Hoofdpijn

Bijna iedereen heeft – tenminste af en toe – last van hoofdpijn en hoofdpijn vormt bij ongeveer 40% van de populatie op een zeker moment een probleem waarvoor medische hulp wordt gezocht. Van de volwassen populatie vrouwen lijdt circa 18% aan migraine en 6% van de mannen. Ongeveer 80% van de mensen heeft episodische spanningshoofdpijn, ongeveer 3% van de volwassenen heeft last van chronische spanningshoofdpijn (meer dan 15 dagen per maand last), clusterhoofdpijn per maand is zeldzamer (frequentie 0,05%). Hoofdpijn is zeker niet een probleem dat alleen bij volwassenen voorkomt, ook kinderen kunnen veel last van hoofdpijn hebben.

Hoofdpijn is er in veel verschillende soorten. Ernstige vormen van hoofdpijn hebben een grote impact op het leven. Wij begeleiden en behandelen de meest voorkomende vormen van hoofdpijn, zoals migraine, cervicogene hoofdpijn, occipitalis neuralgie, medicatie-afhankelijke hoofdpijn, spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn.

Opties ter behandeling zijn pijneducatie, medicatie, TENS, Esketamine infuustherapie, gepulseerde of continue stroom (PRF of RF) t.h.v. de steungewrichten (facetgewrichten), PRF t.h.v. de achterhoofdszenuwen (nervi occipitales major), PRF t.h.v. de bovenste gewrichten (AO of/en AA), PRF t.h.v. de derde achterhoofdszenuw, PRF van het ganglion pterygopalatinum, PRF t.h.v. het kaakgewricht, revalidatie en langdurige paramedische begeleiding.